Un an în merde

Autor: Stephen Clarke

O carte savuroasă despre francezi şi englezi, luaţi separat şi împreună. Diferenţele culturale, de mentalitate şi de principii îl trec pe bietul Paul West, un englez get beget, prin adevărate furci caudine. Dezorientat de amabilitatea ipocrită afişată de majoritatea francezilor cu care interacţionează, fascinat de desu-uri şi ridichi, înfundat până în gât în birocraţia franceză, săpat pe la spate de şef, scârbit de excrementele canine de pe străzi şi uimit de predispoziţia autohtonă spre grevă, “Pol” încearcă să se “convertească la franţuzism”.

Scrisă într-o manieră spirituală, cartea te prinde. Pe de altă parte, majoritatea aspectelor prezentate sunt cât se poate de adevărate însă puternic accentuate şi surprinse în situaţii rizibile, uşor duse la extrem. Recunosc că ar fi fost mai bine să o fi citit înainte de a fi ajuns acolo, nu de alta, dar aş fi trecut cu obrazul neînroşit peste multe situaţii similare celor expuse.

O carte de week-end sau un antidot pentru depresie. O recomand, însă nu vă aşteptaţi la cine ştie ce revelaţii. În fond şi la urma urmei, umorul face parte din “era consumismului”.

~ by faruck on 20 January 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: